Den tekniska tjänsten
Maximal kundtillfredsställelse är utan tvekan Emmegikoncernens företagsmission. I detta sammanhang spelar kundservicen en viktig roll. Teknikernas uppgift är att hjälpa dörr- och fönstertillverkarna att optimera deras arbete så att det uppnås högsta möjliga kvalitet och kvantitet med de använda teknologierna. Varje kund assisteras vid idrifttagandet och i att uppfylla de standarder som har ställts upp för ett bearbetningscentrum i enlighet med kundens specifika tillverkningskrav. Det ges användbar information om bearbetningar av nya profiler, t.ex. om hur du ställer in parametrarna för hastighet och placering. Vårt Call Center besvarar kostnadsfritt alla sorters frågor inom två arbetsdagar.
Servicen är Emmegikoncernens starka sida
Emmegikoncernen är medveten om att servicen inom teknologiskt avancerade branscher är av grundläggande betydelse för att uppnå kundtillfredsställelse. Emmegikoncernen har utarbetat ett omfattande och mångsidigt servicesystem utifrån förväntningarna från de företag som arbetar i branschen för bearbetning av aluminium. Emmegikoncernen använder de mest avancerade teknologierna och står alltid vid din sida för att du ska kunna optimera din produkt.
Service på plats
Efter att kunden har ringt ser den tekniska personalen till att omedelbart införskaffa reservdelar och ger sig sedan av för att utföra reparationen var som helst i världen. Operatörernas stora know-how garanterar kvalitet och övervakas helt av Emmegikoncernen. Allt, från valet av personal till ersättningsprodukter, görs med avsikten att snabbt, punktligt och med precision bemöta kundernas behov.
Installation
Emmegikoncernens produkter installeras och startas hos kunderna av specialiserade tekniker som även utbildar företagets personal i användningen.
Utbildning
Företaget har en pool av tekniska konsulter som utbildar både kunder och återförsäljare. Syftet är att hela tiden ge de olika målgrupperna på marknaden en skräddarsydd vidareutbildning.
Reservdelar
Emmegikoncernen kan snabbt leverera alla slags reservdelar. Ett stort lager med över 3 500 artiklar klarar att bemöta alla sorters behov. Leverantörerna kan kontrollera den tekniska dokumentationen över de enskilda maskinerna på nätet såväl som reservdelarnas orderstatus. Beställ reservdelar genom att ladda ned formuläret i PDF-format.
Serviceavtal
Emmegikoncernen kan erbjuda kunden ytterligare serviceavtal för maskinparken även efter garantitidens slut.
Spare parts order form
 
BRAND SELECTION
Xclose
SELECTION
Xclose
OTHERS
COMPOSITE MATERIALS
PANELS
Xclose
SÖK

Söksystemet kan du söka efter innehåll inom följande strukturer:
Produkter, Kategorier, Focus On
Xclose
CHANGE LANGUAGE
Xclose